Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Deze week is dat een traybake met kip, aubergine, shiitake en die lekkere Garlic Teriyaki saus van Stonewall Kitchen. Deze Japanse saus op basis van sojasaus, rijstwijn en suiker wordt veelal gebruikt om gegrild vlees een glans te geven. De saus is niet alleen op zichzelf erg lekker, maar kun je ook goed gebruiken in roerbakgerechten, als marinade en als smaakmaker in deze traybake.
Kip Teriyaki traybake met aubergine
Bereidingstijd 20 min. + 25 min. oventijd
Ingrediënten voor 4 personen
6 el Stonewall Kitchen Garlic Teriyaki saus
1 el Betis Spaanse bakolijfolie
1 el Gimber Brut
4 kipdijfilets (in gelijke stukken)
2 aubergines (in stukken van 2 cm)
200 g shiitake (gehalveerd)
3 bosuitjes (in stukjes)
250 g rijst
1 el (zwart) sesamzaad
10 g koriander (grof gesneden)
1 limoen (in partjes)
Bakpapier
Bakplaat
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng 4 el teriyaki saus met de olie en Gimber. Schep de kip en aubergine om met de saus en verdeel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 25 min. in het midden van de oven. Neem na 15 min. de bakplaat uit de oven, schep om met shiitake en bosui en rooster nog 10 min.
2 Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
3 Neem de traybake uit de oven en besprenkel met de rest van de teriyaki saus, bestrooi met het sesamzaad en de koriander. Serveer met de limoenpartjes en rijst.
Variatietip: Dit gerecht is ook erg lekker met noedels.
Tip: Marineer de kip tot 1 dag van tevoren afgedekt in de koelkast in de saus. Meng de aubergine pas met het vlees als je het over de bakplaat verdeelt.
Reacties op blog
Leuk als je een reactie achterlaat!
Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.