Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Vandaag maken we een lekkere romige pasta met worst, radicchio & zeekraal met de kruidenmix Cabbage Karma van Mill&Mortar als smaakmaker. Deze is niet alleen een perfecte partner voor verschillende soorten kool, maar is met ingrediënten als venkelzaad, citroentijm en sinaasappelolie ook heel lekker bij varkensvlees en licht bittere groente als radicchio.
Romige spaghetti met worst, radicchio & zeekraal
Bereidingstijd 20 minuten
Ingrediënten voor 4 personen:
2 el Betis Spaanse bakolijfolie
4 (varkens)braadworsten
2 tl Mill & Mortar cabbage karma kruidenmix
1 rode ui (in halve ringen)
1 citroen
200 ml crème fraîche
2-3 takjes verse dragon (blaadjes fijngesneden)
100 g zeekraal (schoongemaakt)
400 g radicchio (in reepjes gesneden)
1 pak Filotea spaghetti alla chitarra
50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
1 Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan, verwijder het vel van de worsten en bak het worstvlees met de cabbage karmakruiden en ui 15 min. op middelhoog vuur. Druk tijdens het bakken de worst in stukjes. Roer regelmatig.
2 Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes. Meng de citroenrasp en -sap met de crème fraîche en dragon. Voeg toe aan het worstmengsel en verwarm 3 min. op matig vuur. Voeg de zeekraal en radicchio toe en verwarm 2 min. mee.
3 Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en meng met de Parmezaan door het worst-groentemengsel. Verdeel de pasta over diepe borden en serveer met een partje citroen en extra Parmezaanse kaas.
Tip: Geen verse dragon? Dan kun je ook 1-2 tl gedroogde dragon gebruiken.
In plaats van radicchio kun je ook witlof of roodlof gebruiken. Weetje: wist je dat radicchio van juni tot december & zeekraal van juni tot augustus van Hollandse bodem komen?
Reacties op blog
Leuk als je een reactie achterlaat!
Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.