Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Vandaag gebruiken we de prachtige pasta van Greenomic. De kleurrijke Butterfly Good Hair Day Pasta is in de verpakking al een cadeau op zich, maar is toevallig ook nog eens heel erg lekker. Deze Meatless Monday combineren wij de farfalle met geroosterde pompoen, feta, pittige waterkers en verse dille. De zachte champagneazijn zorgt voor extra frisheid en de rozemarijn olijfolie van Terra Francescana geeft een intense kruidige smaak, dankzij de toevoeging van de kruiden als deze olie op vaten wordt gezet. Benieuwd? Probeer lekker dit recept!
Farfalle met geroosterde pompoen, feta & rozemarijnolie
Bereidingstijd 30 min. inclusief 20 min oventijd
Ingrediënten voor 4 personen
600 g pompoen
2 rode uien in dunne partjes
1 el Betis bakolijfolie
½ pak farfalle Butterfly Good Hair Day Pasta van Greenomic
50 g waterkers of veldsla
2 el K’OOK! champagneazijn
3 el kappertjes
7.5 g dille, grof gesneden
100 g verkruimelde feta
3 el Terre Francescane olijfolie met rozemarijn
Ovenschaal
Platte serveerschaal
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de pompoen schoon, verwijder de pitten en draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in stukjes van 1 cm. Schep de pompoen en ui om met de bakolie en wat grof zeezout in een ruime ovenschaal. Rooster in 20 min. in het midden van de oven gaar. Schep halverwege om.
2 Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de sla over de grote platte serveerschaal. Neem de groente uit de oven, besprenkel met de azijn en schep voorzichtig om met de pasta. Verdeel over de sla met de kappertjes, dille en feta. Besprenkel met de rozemarijnolie en bestrooi met versgemalen peper.
Lekker met geroosterde pistachenoten.
Variatietip In plaats van feta kun je ook zachte geitenkaas gebruiken.
Reacties op blog
Leuk als je een reactie achterlaat!
Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.