Deze week wat zonnige Caribische invloeden in een rijstschotel met gegrilde kip, aubergine en mangosaus. De specerijenmelange Spicy Caribbean Chicken rub van Epic Spice is een rijke smaakmaker met o.a. chilipeper, piment en kaneel die je gerechten eenvoudig een Caribische touch geeft. Niet alleen heel lekker met kip, maar ook in combinatie met groente, varkensvlees en rundvlees én in tex mex-recepten. De saus die we gebruiken is Curried Mango Grill Sauce van Stonewall Kitchen. Ook hierin vind je de typische Caribische smaak van mango en warme specerijen. Deze veelzijdige saus is geschikt als marinade, in dressings, als dip, maar ook om tijdens het grillen je ingrediënt mee te bestrijken. Dan karamelliseert de saus. Een aanrader! Doen we heel toevallig ook in dit recept. Benieuwd? 

Rijstschotel met gegrilde kip, aubergine en mangosaus

Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten voor 4 personen

250 g (basmati)rijst

3 el Betis Spaanse bakolijfolie

1 ui (gesnipperd)

4 stengels bleekselderij (in boogjes)

1 ½ el Epic Spice Spicy Caribbean Chicken rub specerijenmelange

500 g aubergine (in blokjes van 1 cm)

4 kippendijen (gehalveerd)

3 el Stonewall Kitchen curried mango grill sauce + extra om te serveren

20 g selderij (fijngesneden)

4 el gezouten pinda’s (grof gehakt)

Hapjespan

Grillpan

1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en laat afgedekt staan tot gebruik.

2 Verhit 2 olie in de hapjespan en bak de ui en bleekselderij met 1 el specerijenmelange 5 min. op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak in ca. 10 min. goudbruin en gaar. Roer regelmatig.

3 Schep ondertussen de kipdij om met de rest van de olie en de rest van de specerijenmelange. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de kip rondom in 10-12 min. gaar. Bestrijk de kip telkens bij het keren met de mangosaus.

4 Meng de rijst met de selderij door de groente en bestrooi met de pinda’s. Serveer de rijstschotel met de kip en extra saus.

Lekker met limoen.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *