Zoek je nog wat receptinspiratie voor Oudejaarsavond? We hebben 3 feestelijke hapjes bedacht die je deze Oud & Nieuw prima naast de oliebollen, appelflappen & champagne kunt serveren. Wat dacht je van een kipsaucijzenstaaf met chermoula (van Belazu), feta en cranberrynotenmelange? Of gevulde eitjes? Altijd een hit! Wij maken ze met pistachepesto (van Filotea) & krokante serranoham. En we hebben nog een lekkere aanvulling op de visschotel; een surimisalade met aioli & dille, gemaakt met Country Ketchup en Lemon & avocado oil aioli (beide van Stonewall Kitchen). Wensen we jullie een gezellige en lekkere Oudejaarsavond en een mooi en gezond 2024!
Kipsaucijzenstaaf met chermoula
Bereidingstijd 10 min. + 25-30 min. oventijd
Ingrediënten voor 2 staven
300 g kipgehakt naturel
100 g ongezouten cranberry/rozijnen notenmelange
1 ½ el Belazu chermoula (potje 130 g, Belazu)
80 g feta (verkruimeld)
1 rol koelvers bladerdeeg
1 ei
1 tl korianderzaad heel
1 tl venkelzaad heel
Bakpapier
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het gehakt met de notenmelange, chermoula en feta. Rol het bladerdeeg uit en halveer in de lengte. Leg elk stuk op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het gehaktmengsel in een worst net naast het midden van elk stuk deeg.
2 Vouw de lange kant van het deeg over het gehaktmengsel en druk goed aan met je vingers of vork. Splits het ei en klop het eigeel los. Bestrijk het deeg ermee en bestrooi met het koriander- en venkelzaad.
3 Bak de saucijzenstaven in 25-30 min. goudbruin en gaar in het midden van de oven. Serveer warm, lauw of op kamertemperatuur.
Gevulde eitjes met pistachepesto & krokante serranoham
Bereidingstijd 15 min.
Ingrediënten voor 12 porties
6 middelgrote eieren
2 plakken serranoham
2 el Filotea pistachepesto
1 el mayonaise
1 el kappertjes
Spuitzak
1 Kook de eieren in 8 min. hard. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de serranoham in ca. 6 min, goudbruin en krokant. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
2 Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Halveer de eitjes en schep het eigeel eruit. Prak fijn en meng de pesto en mayonaise erdoor. Schep de vulling in de spuitzak en vul de eihelften ermee. Breek de ham in stukken en verdeel met de kappertjes over de gevulde eitjes. Bestrooi met versgemalen peper en serveer.
Handig! Maak de gevulde eitjes zonder de krokante ham tot 12 uur van tevoren. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de ham pas voordat je ze wilt serveren. Dan blijft die lekker krokant.
Surimisalade met aioli & dille
Bereidingstijd 5 min.
Ingrediënten voor 4-6 personen
200 g surimichunks
1 el Stonewall Kitchen Country ketchup
2 el Lemon & avocado oil aioli
7.5 g dille (fijngesneden)
Zalm(forel)eitjes
toast
1 Prak de surimi fijner en meng met de ketchup, avocado en dille. Breng op smaak met versgemalen peper en serveer met de toast en garneer met de viseitjes.
Tip! Dit is ook erg lekker met rivierkreeftjes en Hollandse garnalen. Of maak een combinatie. Je kunt de salade ook in een uitgeholde tomaatjes serveren.
Reacties op blog
Leuk als je een reactie achterlaat!
Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.