Een golden oldie op de borreltafel zijn toch wel gehaktballetjes die je lekker in de mosterd of in een andere saus dipt. Wij dipten dit keer de ballen in de Roasted Garlic Peanut Sauce. Een heerlijke pittige saus van Stonewall Kitchen die je naast dip ook kunt gebruiken voor bijv. een Thaise noedelsalade, gado gado of door je pulled chicken. Verder gebruikten we de Zaanse Sambal, ook zo’n lekkere smaakmaker. En verder voegde ik verschillende ingrediënten toe en dat doe ik meestal een beetje op gevoel. Dus wil jij het wat pittiger doe er een extra peper bij. Of doe er als ze op een schaal liggen, crispy chili olie over. Ook zo lekker. Maar voor dit recept heb ik alles even opgeschreven.

Ingrediënten:

  • 1 kilo half om half gehakt (gebruik runder als je het wat magerder wilt)
  • 2 eetlepels Zaanse Sambal
  • Stonewall Kitchen Roasted Garlic Peanet Sauce
  • 3 sjalotjes
  • 3 flinke tenen knoflook
  • 2 eetlepels nassikruiden
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels seroendeng (verkrijgbaar bij supermarkt of toko)
  • flinke scheut ketjap
  • 1 ei
  • 3/4 cup panko (of geroosterd broodkruim)

Het maken is heel simpel:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten door elkaar en maak er kleine borrelgehaktballen van. Leg ze op een ovenschaal (eventueel op een bakpapier); ik gebruikte een keramische bakplaat, die kan zonder (NB: zijn momenteel – 19/2 – even uitverkocht, maar we verwachten ze binnen 2 weken weer te hebben). Schuif de bakplaat in de oven en rooster ze voor 20 minuten. Dit laatste kan wel verschillen per oven en de grootte van de gehaktballen. Check na 15 minuten dus even 1 bal. Ballen klaar? Eet ze warm, maar ook koud zijn ze heerlijk. Dip ze dus vooral in de Garlic Roasted Peanut Sauce, zo lekker!

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *