Dit is zo’n heerlijk recept voor de zaterdag, lekker op een broodje. Of als je een feestje hebt en je veel gasten hebt die zo rond een uur of 11 altijd willen snacken. Maar het is ook een goede basis voor een heerlijke wrap die je vult met deze pulled chicken (en nog wat groenten) en in de oven doet met een laag kaas erover. Of maak er een soort van dip van met nacho’s. Kortom het is ontzettend veelzijdig; we zijn benieuwd wat jij ermee gaat doen! Demi heeft de pulled chicken in de Crockpot Expresspot gemaakt. Super easy en binnen 10 minuten klaar (excl. het op druk laten komen van je pan). Daarbij maken we ook een lekkere knapperige coleslaw. Smullen!!
Hier is het recept voor 6 personen:
Pulled chicken:
- 800 gram kippendij
- 2 uien, gesneden in blokjes
- 2 teentjes knoflook, geperst of gesneden
- 200 ml Stonewall Kitchen Maple Chipotle Grille Sauce
- 1,5 theelepel Epic Spice chipotle honey rub
- 50 ml water
- Peper en zout naar smaak
- Betis bakolie
Coleslaw:
- 1 rode ui
- 150 gram peen julienne*
- 300 gram rode kool*
- 300 gram witte kool*
- 6 eetlepels Ginmayo
- 4 eetlepels appelazijn
- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels honing
* gesneden met de Benriner, de Magimix, met de hand, of kant- en klaar gekocht 🙂 ).
Bereiding:
- Fruit de ui en de knoflook aan in Betis bakolie op de sauté stand van de Expresspot.
- Masseer de kruiden in de kip.
- Stop de sauté functie en voeg de kip, saus, water, peper en zout toe bij de uien en de knoflook in de Crockpot Expresspot
- Zet op manual en turbo pressure en kies voor 10 minuten.
- Na afloop laat je de crockpot nog even staan en laat je de druk via naturel release afbouwen. Na ongeveer 10 minuten kun je het ventiel opendraaien.
- Haal de kip eruit en maak het met 2 vorken los. Dit kost waarschijnlijk heel weinig moeite want de Crockpot heeft het heerlijk zacht en gaar gemaakt. Mocht het nu nog iets te vochtig zijn, druk je op sauté en laat je het vocht inkoken. Doe daarna de kip terug in de saus en klaar ben je!
Coleslaw bereiding:
Dat is eigenlijk maar 1 stap: doe alle ingrediënten in een kom en husselen maar. C’est tout!
-
K’OOK! – balsamico appel azijn – 225 ml€9,50
-
Product in de uitverkoopCrock-Pot – expresspot Turbo – 5.6 literOorspronkelijke prijs was: €179,00.€169,00Huidige prijs is: €169,00.
-
Product in de uitverkoopbenriner – Japanse Mandoline Catch – 64 cmOorspronkelijke prijs was: €77,50.€49,00Huidige prijs is: €49,00.
-
Magimix – 3200 XL keukenmachine – mat chroom€329,00
-
Betis – Spaanse bakolijfolie – 946 ml€24,95
Reacties op blog
Leuk als je een reactie achterlaat!
Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.