Gister bakte Renée een heerlijke focaccia in de winkel. Zij liet zich inspireren door de site Rutgerbakt.nl van Rutger van den Broek, voormalig winnaar van Heel Holland bakt. Maar gaf er natuurlijk haar eigen schwung aan met de toppings. Wij vonden hem heerlijk! Was je gister niet in de winkel en niet het geluk gehad ‘m zelf te proeven, hier is het recept!

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 10 gram zout
  • 7 gram gedroogde gist
  • 30 ml. en extra K’OOK! basilicumolie
  • 340 ml. lauw water
  • Bella Italia Siciliaanse kruiden
  • Belazu pesto/antipasti

En je maakt het zo:

Doe alle ingrediënten, behalve de extra basilicumolie en de Belazu pesto/antipasti in een kom en kneed ‘m met je keukenmixer of handmixer voor 10 minuten. NB: het deeg hoort plakkerig te blijven. Vet een kom in met een beetje van de extra basilicumolie en doe het deeg in de kom, laat het met een natte theedoek 1 uur rijzen in het warmste plekje van je huis. Eventueel kun je er ook nog een warme kruik bij zetten. Na het rijzen doe je het deeg in een ingevette braadslede of ovenschaal. Duw het deeg met je vingers in de vorm. Maak het deeg af met een topping waar je zin in hebt (bijv. rode uien, rozemarijn, zongedroogde tomaten/zoutvlokken). Wij topten de focaccia af met Siciliaanse kruiden en basilicumolie. Laat de foccacia nog een uur rijzen en bak ‘m daarna 20 tot 25 minuten af op 220 graden.

Wij hebben de focaccia heerlijk gegeten met de pesto’s en antipasti van Belazu. Verrukkelijk!!

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *