Rodekool en cranberry zijn klassieke ingrediënten voor een kerstdiner. Alleen gebruiken wij ze niet op de manier zoals je misschien gewend bent. Geen gestoofde rodekool, maar rauw in een knapperige salade met appel, dille & granaatappelpitjes met onze frisse zoetzure balsamico-cranberryazijn en fruitige Puglia Extra Vierge olijfolie. Met als speciale finishing touch Zeeuws gerookt zeezout.
Rodekoolsalade met balsamico-cranberryazijn & gerookt zout
Bereidingstijd 10 min.
Ingrediënten voor 6 personen
400 g rodekool (fijngesneden)
1 sjalot (gesnipperd)
1 zoetzure appel (schoongeboend en grof geraspt)
2 el Puglia olijfolie
3 el Greenomic balsamicoazijn met cranberry
7.5 g dille (grof gesneden)
90 g granaatappelpitjes
Gerookt Zeeuws zeezout
1 Meng de kool, sjalot, appel, olie en azijn in een kom. Schep de dille, granaatappelpitjes en versgemalen peper erdoor. Serveer met het zout zodat iedereen zelf de salade op smaak kan brengen.Handig! Gebruik een mandoline of keukenmachine om de rodekool mee te snijden.
Reacties op blog
Leuk als je een reactie achterlaat!
Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.