Deze week hebben we voor het makkelijke maandagrecept en bekende stamppot in een ander jasje gestoken. In deze hutspot koken we de groente niet, maar bakken we ze met een rijke Sri Lankaanse specerijenmelange van Mill&Mortar. Een goede match met de superlekkere mangochutney van Stonewall Kitchen en gerookte kip.
hutspot met gerookte kip en mangochutney
Bereidingstijd 30 min.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg kruimige aardappelen (geschild en in gelijke stukken gesneden)
2 el bakolijfolie (blik 946 ml Betis) https://www.k-ook.nl/product/betis-spaanse-bakolijfolie-995-ml/
1 kg hutspotgroente
1 el kandyan curry (specerijenmelange, blikje 50 g, Mill&Mortar) https://www.k-ook.nl/product/mill-mortar-kruidenmix-kandyan-curry-50-gram/
20 g selderij (fijngesneden)
2 gerookte kipfilets (in plakjes)
4 el mangochutney (potje 241 g, Stonewall Kitchen) https://www.k-ook.nl/product/stonewall-kitchen-mangochutney-241-gr/
Aardappelstamper https://www.k-ook.nl/product/oxo-aardappelstamper/
1 Kook de aardappelen in ca. 20 min. gaar. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de hutspotgroente met de kadyan curry specerijen en zout in 15 min. op middelhoog vuur goudbruin.
2 Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp met een beetje kookvocht tot een smeuïge puree. Meng de hutspotgroente en selderij erdoor. Breng op de hutspot op smaak met peper en zout.
3 Schep de hutspot in diepe borden, verdeel de kip erover en serveer met de mangochutney.
Reacties op blog
Leuk als je een reactie achterlaat!
Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.