Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept.

Ook in vakantietijd! Wat neem jij mee in je koffer? Wij houden een plekje vrij voor de Roasted Garlic Peanut Sauce van Stonewall Kitchen. Deze Thaise pittige pindasaus hoef je niet op te warmen en serveer je bij saté, maar doet het ook goed als dressing of dipsaus, bij gegrilde kip en garnalen. Vandaag gebruiken we ‘em als dressing in een zomerse noedelsalade met biefstuk en knapperige groente. De biefstuk marineer je tijdens het rusten met limoen, peper en sojasaus (van Tomasu) voor extra smaak. Fijne vakantie!

Noedelsalade met knapperige groente, biefstuk & pindasaus

Bereidingstijd 20 min. (inclusief wachttijd)

Ingrediënten voor 4 personen

4 biefstukken (ca. 125 g per stuk, op kamertemperatuur)

1 el Betis Spaanse bakolijfolie

2 limoenen

4 el Tomasu sojasaus

1 groene/rode peper (in ringen)

250 – 300 g noedels naar keuze

200 g koelverse edamame (sojaboontjes)

1 rijpe mango (vruchtvlees in dunne reepjes)

300 g rodekool (fijngesneden)

250 g winterpeen (julienne gesneden)

1 bos koriander (grof gesneden)

½ fles Stonewall Kitchen Roasted Garlic Peanut sauce

Grillpan of barbecue

1 Bestrijk de biefstukken met de olie en bestrooi met wat zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter of steek de barbecue aan. Gril het vlees in ca. 5 min. medium rare (afhankelijk van de dikte). Rasp ondertussen de groene schil van 1 limoen en pers de vrucht uit. Snijd de andere vrucht in partjes. Meng het limoensap en -rasp met de sojasaus en gesneden peper. Leg de biefstuk op een bord en schenk de soja-limoenmarinade erover. Laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 10 min. rusten.

2 Bereid ondertussen de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel koud onder stromend water.

3 Verdeel de noedels met de edamame, mango, rodekool, peen, koriander, limoenpartjes en pindasaus over diepe borden. Snijd het vlees in plakjes en verdeel over de noedels met de soja-limoenmarinade.

Variatietip Je kunt eenvoudig variëren met verschillende soorten rauwe groente in dit gerecht. Denk bijvoorbeeld aan radijs, komkommer, spitskool, paprika en taugé. Kruiden als munt of Thais basilicum zijn ook erg lekker.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *