Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Vandaag maken we een heerlijk bordje tomatenrisotto met Zeeuwse mosselen. We gebruiken de arborio risotto rijst van Fontana Formiello. Deze ronde rijstkorrels nemen bouillon goed op zonder te zacht te worden, waardoor je zeker bent van een smeuïge risotto. De pikante smeerbare Italiaanse worst nduja zorgt voor warmte en pit. Het gerecht bestrooi je met krokant gebakken broodkruim met bruschettakruiden van Bella Italia. En hoe we dan die mosselen uit de schelp krijgen? In stijl! Met het mooie mosselbestek van Anovi.

Tomatenrisotto met nduja en mosselen

Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten voor 4 personen

1250 ml kippenbouillon

50 g roomboter

1 ½ el Nduja

1 venkelknol in kleine stukjes

300 g Fontana Formiello arborio risottorijst

400 g gehalveerde snoeptomatenmix

30 g panko

1 el Bella Italia bruschetta kruidenmix

2 kg mosselen

75 g geraspte Parmezaanse kaas

15 g gescheurde basilicum

hapjespan

1 Houd de bouillon warm op laag vuur. Verhit 20 g boter met 1 el nduja in de hapjespan en bak de venkel 5 min. op matig vuur. Voeg de risottorijst toe en bak ca. 3 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg de tomaten toe en roer door. Voeg een soepopscheplepel bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg weer een lepel bouillon toe en herhaal tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 18 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

2 Verhit ondertussen 15 g boter in een koekenpan en bak de panko in 10 min. op matig vuur goudbruin. Neem de pan van het vuur en roer de bruschetta kruidenmix erdoor. Laat afkoelen en doe in een kommetje.

3 Verhit na ongeveer 15 min. bereidingstijd van de risotto de rest van de nduja met de rest van de boter in een kookpan. Voeg de mosselen toe, doe de deksel op de pan en kook in ±  5 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

4 Neem de risotto van het vuur. Roer de kaas en ¾ van het basilicum erdoor en laat 2 min. met de deksel op de pan staan. Schep in diepe borden en verdeel de mosselen erover. Bestrooi met de rest van het basilicum en wat krokant broodkruim.

Lekker met kappertjes.

Tip Het krokante broodkruim is ook erg lekker over een tomatensalade met burrata of buffelmozzarella.

Variatietip In plaats van mosselen is deze risotto ook erg lekker met garnalen. Bak 450 gram schoongemaakte rauwe (reuzen)garnalen in dezelfde hoeveelheid boter en nduja als de mosselen en verdeel over de risotto.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *