Ook in vakantietijd geven we je natuurlijk een lekker recept! Vandaag gaan we voor een dagje zonder vlees met een zomerse salade met spiesjes en salsa. De quinoasalade maak je met broccolirijst en verse kruiden. Voor de spiesen gebruik je halloumi. Deze Cypriotische kaas smelt niet dus laat zich perfect grillen. Als smaakmaker de pittige rose harissa van Belazu met rozenblaadjes. Erbij maak je een snelle frisse salsa van ingemaakte citroen (van Beluza), onze heerlijke zoetzure mangoazijn en verse munt.

Halloumispiesen met quinoasalade & citroen-mangosalsa

Bereidingstijd 30 min.

Ingrediënten voor 4 personen

300 g (driekleuren) quinoa

400 g broccolirijst

1 ½ el Belazu rose harissa

15 g dille (fijngesneden)

30 g munt (blaadjes fijngesneden)

2 pakjes halloumi (elk in 16 blokjes)

2 (groene) paprika’s (elk in 12 stukjes)

1 rode ui (in 8 partjes)

4 el Betis Spaanse bakolijfolie

4 ingemaakte citroenen van Belazu

5 el K’OOK! mangoazijn

8 spiesen

Grillpan of barbecue

Guzzini Minichopper of Magimix keukenmachine

1 Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep deze warm om met de broccolirijst en 1 el harissa, de dille en de helft van munt. Breng op smaak met peper en zout en laat staan tot gebruik.

2 Rijg ondertussen stukjes halloumi, paprika en ui om en om aan de spiesen. Meng 2 el olie met de rest van de harissa en bestrijk de spiesen ermee. Verhit de grillpan zonder olie of boter of steek de barbecue aan. Gril de spiesen rondom 6-8 min.

3 Maak de salsa. Halveer de citroenen en verwijder de pitten. Doe samen met de azijn, de rest van de olie en de rest van de munt in het bakje van de chopper of de keukenmachine en maal tot een salsa.

4 Verdeel de quinoasalade over diepe borden, leg er 2 spiesen op en serveer met de salsa.

Variatietip Vervang de broccolirijst door bloemkoolrijst en maak de spiesen met stukjes courgette in plaats van paprika.

Tip De salsa is ook erg lekker bij vis of kipgerechten.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *