Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept.

Ook in vakantietijd! Met de zomer nog in volle gang is de typisch Duitse bratwurst mit sauerkraut inspiratie voor ons gerecht deze week. Namelijk, een broodje gegrilde barbecueworst met pittige mosterd & zuurkoolsalade. Hiervoor gebruik je barbecueworsten; die zijn al voorgegaard en dus zo klaar! De frisse salade maak je van zuurkool, spitskool en zilveruitjes. Met smaakmakers als cabbage karma (met venkelzaad & citroentijm) van Mill & Mortar en de pittige honingmosterd van Stonewall Kitchen een topcombi! Guten Appetit!

Gegrilde barbecueworst met pittige mosterd & zuurkoolsalade

Bereidingstijd 20 min.

Ingrediënten voor 4 personen

4 barbecueworsten

4 zachte witte puntjes

½ potje zilveruitjes + 2 el vocht

4 el Stonewall Kitchen spicy honey mosterd

4 el K’OOK! extra vierge olijfolie (bijv. Almeria)

2 el K’OOK! rode wijnazijn (bijv. Chianti)

1 el Mill & Mortar cabbage karma kruidenmix

400 g spitskool (fijngesneden)

½ zak (wijn of kruiden) zuurkool (à 500 g, uitgelekt)

25 g bieslook (fijngesneden)

Barbecue of grillpan

1 Steek de barbecue aan of verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de worsten in ca. 8 min. rondom bruin. Neem van de barbecue of uit de pan en houd afgedekt warm. Snijd de broodjes open en gril 2-3 min. op de snijkanten.

2 Maak ondertussen de salade. Klop een dressing van het zilveruitjesvocht, 2 el mosterd, de olie, azijn en cabbage karma kruidenmix. Schep om met de spitskool, zuurkool, zilveruitjes en bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

3 Verdeel een beetje salade over de broodjes, beleg met een worst en besprenkel met de rest van mosterd. Serveer met de rest van de salade.

Natuurlijk heel lekker met gebakken uitjes.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *