Voor de rubriek K’OOK! de makkelijke maandag geven we je elke week een recept. Vandaag maken we een rijkgevulde kippensoep met Midden-Oosterse invloeden. De ras el hanout specerijenmelange van Mill&Mortar is heerlijk aromatisch, een tikkie pittig en zorgt voor warmte en diepte. De gezouten citroenpasta van Belazu geeft juist een lekkere frisse citruskick. Wat je nog meer met deze pasta kunt? Gebruik in stoofgerechten met vis, kip of groente, in sauzen, dressings en marinades

Ingrediënten kippensoep

Kippensoep met ras el hanout, citroen & linzen

Bereidingstijd 50 min. inclusief 35 min. wachttijd

Ingrediënten voor 4 personen

2 el Betis bakolijfolie

1 ui, in halve ringen

300 g bospeen, geschild en in plakjes

4 stengels bleekselderij, in boogjes

1 el Mill&Mortar ras el hanout specerijenmelange

1 ½ el Belazu gezouten citroenpasta

4 kipdijfilets

150 g afgespoelde en uitgelekte Le Puy gedroogde groene linzen

1 liter kippenbouillon

100 g spinazie

Soeppan

1 Verhit de olie in de soeppan en bak de ui, peen, bleekselderij en ras el hanout 10 min. op matig vuur. Roer af en toe.

2 Voeg de citroenpasta, kip, linzen, bouillon en 500 ml heet water* toe en breng aan de kook. Laat met de deksel schuin op de pan 35 min. zachtjes garen. Roer af en toe.

3 Neem de kip eruit, trek met 2 vorken uit elkaar en doe terug in de pan. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Verdeel de soep over soepborden en serveer.

Variatietip in plaats van gedroogde groene linzen kun je ook bruine linzen of andere peulvruchten als (gekookte) kikkererwten gebruiken.

*Je vraagt je misschien af waarom je ook water toevoegt naast de bouillon. De bouillon en citroenpasta bevatten allebei zout. Het zou zonde zijn als de soep te zout zou worden, vandaar dat je ook water toevoegt. Je kunt het gerecht uiteraard aan het eind van de bereiding nog extra op smaak brengen. Maar proef altijd eerst even 😉

**Le Puy of Dupuis linzen zijn donkergroene linzen die tijdens de bereiding niet stuk koken, in tegenstelling tot bijvoorbeeld splitlinzen. Probeer deze linzen ook eens in salades.

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *