Lies maakte gister een overheerlijke mangohumus. Echt, echt, ècht superlekker. Natuurlijk kun je er mee dippen, maar wij doen ‘m ook op een wrap met kip (die we aanbakken in de shawarma pasta van Belazu), avocado, sla, tomaat en ui. Of tussen de middag op een geroosterde boterham met kipfilet. Mmmmm. En het fijne is, dat het ook nog eens heel erg makkelijk te maken is! Alle ingrediënten in een beker, even staafmixeren en klaar! Het kan natuurlijk ook in je keukenmachine.
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten afgespoeld
- 3 teentjes knoflook
- sap van 1 citroen en rasp van 1/4 citroen
- 1 mango, geschild en in stukken gesneden (bewaar ong. 1/5 van de mango en snijd deze in kleine stukjes)
- 5 el Betis olie
- 1 theelepel chiliflakes (begin met een 1/2 theelepel en proef of je het genoeg vindt, voeg anders net zoveel toe als je lekker vindt)
- flinke scheut Stonewall Kitchen Curried Mango Grillsauce, wij hadden zo’n 80 ml
- 1 theelepel kerriepoeder
- 80 gram tahin
- (zwarte) sesamzaadjes
Wij maakten deze humus met de Bamix staafmixer met SliceSy. Maar je kunt het ook in je keukenmachine doen.
Doe alle ingrediënten in de SliceSy (of in je kleine kom van je keukenmachine) en meng alles door elkaar. Maak het net zo fijn als je lekker vindt. Wij vinden het lekker dat ie nog een beetje bite heeft. Roer vervolgens de kleine stukjes mango er nog door. Doe de humus in een mooie schaal en strooi de sesamzaadjes eroverheen. Schenk er nog wat olijfolie overheen. C’est ca!
Reacties op blog
Heb ik gemaakt. Heerlijk, voor herhaling vatbaar. De curried mango grillsaus ook in andere gerecht gebruikt, echt heel lekker.
Leuk als je een reactie achterlaat!
Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.