Van de week kregen we een pallet binnen met de lekkerste eierpasta uit Italië. Dit keer hebben we ook de pasta meebesteld die alleen bestaat uit 100% Italiaanse durum tarwe. Hierdoor is deze wat steviger dan de eierpasta en leent het zich ook goed voor ovenschotels met pasta. Zo hebben we ook prachtige cannelloni. Deze pasta is in bronzen mallen gemaakt waardoor de pastasaus goed aan de pasta blijft hangen. En dat wil je! En dat moest natuurlijk ook uitgeprobeerd worden. Dus gister maakte ik de rigatoni met gegrilde courgette en een saus van pistachepesto en ricotta. Lekker joh! Ik maakte het zo:
Ingrediënten voor 2 personen:
- 250 gram Rigatoni
- 2 volle eetlepels Filotea pistachepesto
- half bakje ricotta
- 2 courgettes in de lengte doorgesneden en daar weer plakjes van gesneden
- rasp en sap van 1 bio citroen
- 1 gesneden ui
- 2 teentjes knoflook in plakjes
- zout en peper naar smaak
- chilivlokken (als je van wat pittiger houdt)
- gedroogde oregano
- verse basilicum
- 50 gram geraspte parmezaan en/of pecorino
- pistachenootjes
- Betis bakolijfolie
Verwarm de oven voor op 190 graden. Verspreid de courgettes op een platte bakplaat nadat je ze gemengd hebt met de olijfolie, de oregano , wat chilivlokken en zout en peper naar smaak. Rooster de courgette voor ongeveer 25 minuten. Proef even of ze klaar zijn (als het goed is, zijn ze lekker gecaramelliseerd en zijn ze zacht).
Ondertussen fruit je de ui en de knoflook aan in de olijfolie (ik begin altijd met de ui en voeg later de knoflook toe). Als dit wat zachter begint te worden, doe je er 2 volle eetlepels pistachepesto bij, de rasp van de citroen en de ricotta. Laat dit even staan.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en bewaar wat van het vocht. En voeg 1 cup van dit vocht toe aan de saus. Vind je het te dik, doe je er wat meer bij.
Doe nu naar smaak de sap van de citroen erbij, ongeveer 35 gram van de kaas toe aan de saus en voeg de pasta en de gegrilde courgette toe. Proef even of je meer peper of zout over wilt.
Serveer de pasta uit met nog wat extra geraspte kaas, de pistachenootjes (op de foto zijn ze heel, maar achteraf had ik ze beter wat kleiner kunnen maken) en verse basilicum.
Bon appetito!
Reacties op blog
Leuk als je een reactie achterlaat!
Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.