Nu het weer mooier wordt, eten wij zo’n 2 x in de week een lekkere salade. Eén van de favorieten is de pastasalade met o.a. gerookte kip, avocado en een dressing op basis van de lekkere crema di frutta mango. Deze laatste hebben we nog niet zo lang, maar is een heerlijk volle, friszoete azijn met mango. Zo lekker! En als je niet van gerookte kip houdt, kun je deze ook heel makkelijk vervangen door gerookte zalm. Wij eten deze schaal met 3 personen op (best grote eters), ik denk dat “normale” eters hier met z’n 4-en van kunnen eten.

Ingrediënten:

  • 300 gram volkoren penne (of kies een andere harde pasta, en wil je het heel gezellig, neem je de butterfly pasta van Greenomics)
  • 250 gram gerookte kip, in stukjes gesneden
  • 200 gram lekkere cherrytomaatjes, door midden gesneden
  • 150 gram rucola of veldsla of een mix hiervan
  • scheut crema di fruta mango
  • scheut olijfolie uit Umbrië of Puglia
  • 1 avocado (of heb je er nog 1 op je schaal die op moet, kun je dat extra doen), in stukjes
  • 1 mango, in stukjes
  • zo’n 10 gram bieslook in stukjes (of het groen van 3 stengels bosui)
  • stuk of 6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 1 bol buffelmozzarella (zou geen burrata nemen, want dat loopt toch alleen maar weg in je salade), in plakken
  • paar takjes basilicum, de helft in stukjes gesneden voor door de pasta, de rest van de blaadjes heel laten voor de garnering.
  • pijnboompitten om mee te garneren
  • zout/peper naar smaak

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel het een beetje af met koud water. Laat het verder afkoelen, dat kun je alvast doen in schaal waarin je het gaat opdienen. Voeg wat olijfolie toe, zodat het niet aan elkaar gaat plakken. Voeg daarna alle ingrediënten toe, behalve de mozzarella, een gedeelte van de basilicum en de pijnboompitjes. Doe daarna de olijfolie en de crema di frutta di mango erbij. Ik doe het uit de losse pols, dan kunnen jullie ook :-). Begin gewoon zuinig en proef of je het genoeg vindt. Normaal gesproken doe je 2 x zoveel olie als azijn. Dus 2 eetlepels olijfolie tegen 1 eetlepel azijn. Doe hetzelfde met de zwarte peper en de zout. Ben je tevreden? Maak de salade dan af door er plakjes mozzarella op te leggen, strooi de pijnboompitten en de basilicumblaadjes erover. Maal er nog wat zwarte peper over, klaar ben je! Ben benieuwd of het voor jou ook een favoriet wordt!

Reacties op blog

Plaats als eerste je reactie.

Leuk als je een reactie achterlaat!

Je emailadres zal niet zichtbaar zijn.

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *